19.04.2012

Fødslen

Det blev en hurtig fødsel, men alligevel mange timer når man ser hen over dagen og natten.  Hendes temperatur begyndte at falde hen over middag d. 18. april, og når den er under 37 grader, så ved man at fødslen er lige rundt om hjørnet.

Vi gik en lang tur først på eftermiddagen og Hilde var i fuld vigør, hele 2 mus fangede hun på denne gåtur - om jeg var stolt ved jeg ikke ligefrem, men hun var i hvert fald glad og logrede voldsomt med halen.. Jeg fik musen(e) fra hende og vi gik hjemad igen.
Der var redt op og gjort klar til begivenheden et par dage i forvejen, så der ikke var noget påstyr og flytten rundt når det skulle til at ske. Hun var også vældig tilfreds med sin fødekasse og krøllede sig rigtig sammen - dog fik fødekassen 2. prioritet, da jeg havde fundet min dyne frem og lagde mig på en madras ved siden af hende. Nu måtte jeg ofre min dyne til et godt formål, som en veninde skrev til mig.

Vi nærmede os natten, og de hyppige presseveer begyndte omkring kl. 01.00 og kl. 01.33 kom den første hvalp til verden. En dejlig stor han på 210 g, så jeg var meget glad og det var en god begyndelse. Men der var uden tvivl flere på vej, for hun var tyk den lille dame. Straks efter kl. 01.40 kom den næste hvalp til verden, denne gang en fin pige på 194 g. Og det blev efterfulgt af 2 tæver og en han som også havde en fin vægt. På 2 timer havde hun født 5 små væsener, som der hurtigt var gang i mht. at spise, sove, spise, sove og ja, så noget ud den anden vej.

Efter de sidste efterveer faldt der helt ro over huset, Hilde var træt, men så meget tilfreds, stolt og tryg ud - og jeg delte de samme følelser..

Små trommestikker

Dagen der på er der - som man kan se på billedet - godt gang i alle 5 hvalpe. Halerne stritter i vejret, forbenene går som trommestikker mod Hildes bryst og der bliver suget på livet løs. Det er skønt at følge de små, og se at de alle trives. Jeg holder allerede rigtig meget af hver og en:o)

Dagen derpå..

Hilde ser stadig en smule træt ud her dagen derpå, det ville også være mærkeligt andet. Der er jo også rigeligt at se til med sådan en flok unger der skal fodres og nusses om.

Stolt menneskemor

Det er en fantastik lettelse, når fødslen er veloverstået og man kan se at Hilde har det godt og er veltilpas.

Galleri